FLYTTADE TILL SPANIEN NU  BESÖKER HON  SVERIGE


Hon sålde huset i Oxelösund och slog ner nya bopålar i Spanien.

– Inget jag ångrat, det är hemma nu, konstaterar Katarina Hoffman på tillfälligt besök i Sverige.

Här har hon dock kvar sin lastbil och ett litet lager varor som hon tänker testa intresset för på några marknader framöver.

 












:






















Rättviks marknad är en av de marknader som Katarina testar vid sitt tillfälliga besök i Sverige.


                                                          



– Men sen måste jag åka hem, för det finns saker som måste skötas där på plats...

Sedan fler år driver hon och maken Kjell ett så kallat key-holding bolag i Orihuela Costa, en bit söder om Alicante, där de bor. Enkelt uttryckt håller de koll på hus som ägs av exempelvis svenskar men står tomma stora delar av året. Vilket kan vara riskabelt, då exempelvis ockupationer av obebodda hus i Spanien inte är helt ovanligt.

– Vi åker hela tiden runt och tittar till husen regelbundet så att allt är i sin ordning, om inte fixar vi problemet, lagar taket till exempel....

Verksamheten blev särskilt efterfrågad under pandemiåren då husägarna  omöjligen själva kunde ta sig till Spanien.


– Vi var ju i total lockdown i nio veckor, bara mataffärer och apotek var öppna, men som företagare hade vi tillstånd att åka runt och sköta jobbet i alla fall, det var ju våra kunder väldigt tacksamma för, berättar Katarina Hoffman som efter flera år i Spanien klassas som "residencia" med i stort sett samma rättigheter och skyldigheter som spanjoren i gemen..

Nu när även Spanien öppnat upp, så sent som i mitten av april släpptes kravet på munskydd i affärer, får även Katarina chansen att åka till Sverige och befolka marknadsdisken igen. Det kan exempelvis bli en Skånerunda i sommar,  tror hon:






– Avstånden får inte bli för stora mellan marknaderna, dieselpriset är ju helt sanslöst här, konstaterar hon.

Jämfört med spanjoren betalar svensken i storleksordningen 10 kronor mer per liter diesel.

– Spanska staten subventionerar både el och drivmedel, socialdemokraterna där och här agerar väldigt olika, konstaterar hon.

Därför ser det också rätt mörkt ut för den svenske marknadsknallen, menar hon:

– Jag tror att vi blir den sista generationen marknadsknallar, festivalerna kommer kanske överleva men för den klassiska varumarknaden tror jag det är kört, säger hon.

Det hindrar dock inte Katarina från inköpsresan till Paris för påfyllning av lagret. Läckra trosor till "äldre damer" kommer hon att än en gång kunna erbjuda från sin disk. I alla fall ett tag till...

Jan Söderlind

Till första sidan

Katarina Hoffman är en välkänd profil på marknader runt om i Sverige. Men även som hårdför kassör i Tomer under krisåren sådär 15 år tillbaka. Och det är en förening hon menar är ett måste att vara med i som marknadsknalle:

– Självklart, så fort man rullar ut på vägarna ska ju medlemsavgiften vara betald, säger hon.

Under några veckors besök i Sverige siktar hon bland annat på att ställa upp på marknaderna i Rättvik och Tierp:

Maken Kjell och Katarina driver ett

så kallat key-holding bolag i Spanien.

   Svensk Torghandel

 Hitta Svensk torghandel här

 Vild Hasse Bengtsson

 Se vidion med Vild Hasse här.


Landets mest kända korvhandlare fångad  på vidio vid sitt korvstånd en sommardag år 2003 på en marknad någonstans  i Sverige

FÖR GAMMAL FÖR

BANKENS TJÄNSTER

När en 75 årig far skulle överföra 5 000 kronor från sitt konto till sonens stoppades överföringen av banken då SEB:s säkerhetssystem spärrade faderns kontot.

Läs mer